Post thumbnail

MOST – Okuláré Projekt

Felolvasóest a Kunsztban!
1… 2… 3… MOST! Elstartol az Okuláré Projekt 2023/24-es évadának 4. fordulója!
Tedd meg. Indulj el. Dönts. Nyisd ki. Állítsd le. Add ide. Csukd be. Mondd ki. Vedd le. Itt. Állj meg. Most. – Az este szövegei a jelenbe helyeznek minket, hívószavunk a #MOST.
A döntős szövegek valamilyen értelemben mind a várakozásról szólnak, de ez a várakozás egyben már maga a változás is. Főhőseink készülnek, porszívóznak, csapdát állítanak egy idősek otthonában, vagy éppen színházi előadásra próbálnak. Viszont mielőtt tovább haladnának, döntést kell hozniuk. Most.
Az este során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el felolvasószínházi előadás formájában, majd a nézők, a szerzők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, amire szeretettel várunk! A szövegek, mint mindig, kéthavi rendszerességgel megvalósuló nyílt, névtelen pályázatunkra érkeztek, kiválasztásukban és fejlesztésükben ezalkalommal műhelyvezetőként Lőkös Ildikó dramaturg volt a partnerünk.
Az este szövegei:
🖊 Kubina Zita – Erről szól
🖊 Nagy Tímea – Mielőtt a Napba érsz
🖊 Rédei Roland – Rókacsapda
Az este folyamán lehetőségetek lesz szavazni is kedvenc szövegeitekre, ugyanis minden előadást egy közönségszavazással zárunk! Ezen kívül az előző évad szövegeit összefoglaló kötetünk utolsó néhány példányát is beszerezhetitek a helyszínen! ✨📖✨
Várható helyszíneink az évadban:
📍 Trafó / Manyi / Badacsonytomaj / Debrecen / Dunaszerdahely / Győr / Hódmezővásárhely / Miskolc / Paks / Pécs / Nagykanizsa / Sopron / Százhalombatta / Szeged / Székesfehérvár / Szolnok / Tapolca / Veszprém / Zalaegerszeg / Bécs / Zürich / Berlin / Madrid / Malaga / Calgary / Edmonton / Japán / Jeruzsálem / Kolumbia / Marosvásárhely / Tel-Aviv / Sepsiszentgyörgy / Vancouver / Washington
Szervezők:
🎭 Fiatal Drámaírók Háza, Amargant Színházi Műhely
————————————————————–
Az esemény a Veb2023 Ekf program „Funkcióbővítés az Óváros téren” projektjének keretén belül jöhetett létre.
[contact-form-7 id="392" title="newsletter"]