Post thumbnail

Alkotói pályázat!!!

Ismét pályázati lehetőség dizájnereknek, légy a KUNSZT! csapatának tagja!

A veszprémi KUNSZT! ismét kitárja kapuit és megjelenési, bemutatkozási és állandó árusítási lehetőséget hirdet magyar tervezők, dizájnerek és iparművészek számára.

Jelentkezési határidő: 2023. július 24.

 

MI AZ A KUNSZT?

A KUNSZT! Veszprém dizájnboltja, reggelizőhelye, Veszprém szíve. A galériaként és közösségi térként is funkcionáló KUNSZT! 2021 augusztusában nyílt Veszprém központi részén, az Óváros téren, a patinás Rosenberg ház hatalmas saroküzletében.

A KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetességé vált, ahol a közönség központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben válogathat a környékhez és a Balatonhoz ezer szállal kötődő iparművészek és dizájnerek egyedi alkotásai között. Pop-up store koncepciójával, kulturális programjaival, workshopjaival, és ezekhez illeszkedő kifinomult gasztronómiai kínálatával változatos és színvonalas programot kínál az egész családnak. A lokálpatrióta, mégis multikulturális környezetben a veszprémiek bármely napszakban otthonosan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében.

A KUNSZT! alapítói között ott van az Art Hekk, amely hosszú évek óta elismert márkája a balatoni dizájnnak, emellett a VEB2023 EKF partnerségével és támogatásával jött létre a dizájnerek veszprémi központja.

A pályázattal az a célunk, hogy a Veszprémhez és Balatonhoz/régióhoz kötődő dizájnereknek bemutatkozási, megjelenési és értékesítési lehetőséget adjunk.

 

KIKET VÁRUNK?

Olyan magyar tervezőket, dizájnereket, iparművészeket, akik egyedi, limitált, kisszériás termékeket alkotnak, és munkáikon felismerhető a veszprémi és balatoni kötődés. Akik legalább két éves szakmai múlttal bírnak, és jelen vannak designvásárokon, kiállításokon. Akiknek folyamatosan rendelkezésre áll a termékportfólió, azaz nem eseti jelleggel készítik termékeiket. Fontos, hogy a KUNSZT!-nak nem profilja a népművészet és a népi iparművészet, az ilyen jellegű termékek nem kerülnek a kínálatba.

 

MIT KÍNÁLUNK?

Először is bemutatkozási lehetőséget egy központi fekvésű helyszínen, igényes, látványos, a munkákat kiemelő környezetben.

Egy remek és értő közösséget, amely pontosan tudja, hogy mennyi munka és tudás van a tárgyaidban, és ennek megfelelően kezeli azokat és téged.

A bolti csoportos megjelenésen túl egyedi bemutatkozási lehetőséget kínálunk workshop, vagy pop-up kiállítás formájában.

Komoly figyelmet és közönséget a helyszínen és a közösségi oldalakon.

Rendszeres, havi fogyásjelentést és elszámolást a bizományosi formában átvett termékeitekről.

 

MI A JELENTKEZÉS FELTÉTELE?

Legalább 2 éves jelenlét a piacon, designváráson, kiállításon szereplés, zsűrizésnél elbírálásra alkalmas szakmai múlt és termékportfolió.

MIK AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI?

Az értékelést végző KUNSZT! zsűri legfontosabb értékelési szempontja a tárgyak minősége, esztétikai értéke és egyedisége. Fontos szempont akár az alkotó, akár a tárgyak veszprémi vagy balatoni/régióbeli kötődése. Szintén szempont a tárgyak piacképessége, értékesíthetősége.

Ezeken kívül az értékelésnél számít

▶ Ha exkluzív, máshol még be nem mutatott terméket hozol;

▶ Ha termékeidhez kapcsolódó workshopot tudsz tartani egyedileg egyeztetett időpontokban;

▶ Ha tárgyaid az újrahasznosítás és fenntarthatóság jegyében készültek.

 

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ?

Jelentkezésedet legfeljebb 5 megabájtos pdf-ben várjuk erre az email-címre:

palyazat@kunsztveszprem.hu

A pályázat tartalmazzon:

1 oldal szakmai önéletrajzot (végzettség, csoportos vagy egyéni kiállítások, vásárok)

legfeljebb 5 oldalas termékportfóliót, színes fotókkal, rövid leírással, javasolt árazással

 

MEDDIG PÁLYÁZHATSZ?

A pályázati anyagok beküldési határideje: 2023. július 24., éjfél. A zsűri várhatóan 2023. július 30-ig hozza meg döntését. Ezt követően felvesszük a kapcsolatot a beválogatásra került alkotókkal, hogy minél előbb megtörténhessen a szerződés, a termékek boltba kerülése.

További információt a honlapunkon, illetve a Facebook oldalunkon találhatsz rólunk:
www.facebook.com/kunsztveszprem

[contact-form-7 id="392" title="newsletter"]